Multa vreme m-a urmarit ideea pe care noii corifei , „revolutionarii” lui Ion Ilici Iliescu, esichierul II al PCR au incercat s-o inoculeze maselor proletare din Romanica, si spre regretul si disperarea mea profunda, au si reusit! Ce au mai prostit la generatiile vechi si noi…. unii se mai prostesc si acum incercind sa improaste cu noroi realitatea si oamenii ce traiesc in ea, purtind mai departe stindardele proletare ridicate tovaraseste de Adrian Nastase, Victoras Ponta si ultimul mare zmeu, Bulibasa de Alexandria. Rind pe rind, singele lor de gitanes se va revolta impotriva exploatarii democrat liberale! Bravo tovarasi! Sint perfect de acord cu excelentele voastre profund indurerate de starea jalnica a fostelor mase proletare, peste noapte transformate de voi in mase de manevra electorala, sau mai sincer spus, in milogii momentului! Ani de zile ati propovaduit frica de reintoarcere a burgheziei retrograde si a regimului mosieresc! Te bufneste rasul de palavrele ingrigurtate de voi in toti acesti 30 de ani, in care ati reusit sa va imbogatiti peste noapte cu averi prin care un biet primar de catun bate la fund Domeniile Regale ale EX statului Roman! Vorba lui Nenea Caragiale, „Bravos natiune!” „Halal sa-ti fie!”

In locul marilor mosieri au ajuns fostii tractoristi ai regimului comunist, deveniti peste noapte doctori in drept, in economie subterana si evaziune fiscala! Iar bietii tarani, halal sa le fie, i-au nominalizat ani dupa ani, capitani de plai si haiduci locali, pina au ajuns sa devina marii imbogatiti intr-o tara populata numai de muritori de foame… Iar acolo unde marii boieri mai lasau sa traiasca pe linga curtile lor si pe amaritii lipsiti de orice mijloace de trai, au fost inlocuiti de noiii ciocoi, hotariti sa lase sa moara in cea mai neagra saracie pe toti cei care in inconstienta si imbecilitatea lor i-au creat….

Pentru ca Istoria intotdeauna se razbuna, insa nu asa cum noi ne-am fi asteptat, ci doar dupa legile ei, nestiute si necunoscute de nimeni….

5 gânduri despre “Romania postcomunista

 1. Istoria revoluțiilor a demonstrat un adevăr intangibil . Tot timpul s-au găsit oportuniști care au profitat de sângele vărsat și s-au cățărat la putere. Să ne amintim doar de marea Revoluție franceză . Rousseau a fost cel care a pregătit-o . Dar cine a ucis și a fost ucis , ca să se realizeze ? Robespierre , Danton , Saint -Just ! Cine a cules roadele revoluției ? Napoleon !
  La noi , ce să mai vorbim ?… Poate aveau dreptate acei tineri superbi , adevărații revoluționari , atunci când strigau pe străzi : „Singura soluție incă-o revoluție !”

  Apreciat de 1 persoană

  1. Daca ar fi fost o revolutie reala, altfel ar fi stat lucrurile, varsarea de singe n-ar fi permis acestor profitori ai vechilui si noului regim, de ei infiintat, dupa „modelul original” inchipuit de tatucu’ Iliescu, o stuto-camila avind la sorginte zica-se, modelul suedez, altoit pe modelul japonez si avind un adaos genetic dupa inca alte trei-patru modele de succes! in realitate un regim semidictatorial in care indobitocirea mioritelor electorale si tinerea lor in necunoastere totala cu privire la democratia parlamentara si Republica prezidentiala, un joc de picioare inchipuit in care fosta securitate cu oamenii ei si televiziunea/televiziunile ulterior, aservita/e au facut posibila jefuirea intregii avutii nationale si indatorarea Romaniei pentru generatii si generatii…. Mortii „revolutiei” au fost in realitate crime la comanda menite sa justifice si sa intareasca baza de putere a noilor comunisti, o burghezie proletara, bazata pe furtul si devalizarea economiei nationale… Daca cineva ar trebui judecat pentru „subminarea economiei nationale” ar fi reprezentati toti politicienii dupa 1989 si pina azi, ministri, parlamentari, secretari de stat, prefecti si inalti functionari…. Politicieni care nici macar nu inteleg principiul separatiei puterilor in stat, cel care defineste Revolutia moderna, incepind cu Anglia lui Carol I Stuart. In Romania nici macar nu s-au petrecut schimbarile care ar fi treebuit in mod inerent sa urmeze dupa caderea regimului comunist. Traim incatusati de un limbaj legislativ ambiguu si incetosat, in care o Curte Constitutionala absurda si aiuritoare isi bate joc pe fata de o Constitutie alambicata si sforaitoare, reinterpretind pe dos intreaga legislatie electorala si favorizind pe fata infractorii ajunsi pe cai ocolite in forumul Legislativ al unei tari adormite…. Vae victis! pentru ca noi poporul acestui stat sintem invinsii!

   Apreciat de 1 persoană

 2. Este adevărat că revoluția română a fost deviată de la scopurile inițiale . La fel de adevărat este că a fost confiscată în interesul unor așa -zise elite din interiorul partidului . Dar întreb și eu acum , după 30 de ani . Nu cumva noi însine am achiesat la măsurile luate de acel FSN care guverna țara ? Cred că ne-am speriat de prea multă libertate , neștiind ce să facem cu ea. Poate că am fost ca în povestea ( sau fabula ) aceea cu lupul și câinele . Am găsit de cuviință că un lanț catifelat este mai comod decât o libertate totală . Mai ales pentru un popor care era în clasa primară la școala democrației .
  Acum , revoluție putem să facem oricare dintre noi , dragă prietene . În fiecare campanie electorală avem posibilitatea să schimbăm clasa politică . Din moment ce nu se produce o schimbare radicală , înseamnă că încă mai sunt destui care preferă această blândă sclavie .
  Ne merităm soarta …

  Apreciat de 1 persoană

  1. Pai tocmai acesta a fost rostul „teroristilor” si au fost necesari mortii „revolutiei”… ca nimeni sa nu poata contesta autoritatea noii puteri instalate printr-o lovitura de palat data democratiei inca nenascute dupa caderea imediata a puterii comuniste, mai bine zis, a regimului dictorial personal al lui Ceausescu. „Cine nu este cu noi, este impotriva noastra!” terorist, securist, neocomunist, si asa se face ca Securitatea a devenit prin urmare Forta ocrotitoare a noii „democratii in floare”, un regim la fel de criminal si abject ca si cel pe care se mindrea ca l-ar fi detronat, in favoarea maselor proletare…. acelasi limbaj, aceleasi personaje funeste si un regim la fel de scelerat…. e de ajuns sa reinvii in memorie episoadele ianuarie, martie, iunie 1990 ca sa ai imaginea reala si intentiile criminale ale noilor corifei, „emanati” ai „revolutiei” proletare…. Si mai trist este ca si azi la 30 de ani de la prabusirea regimurilor dictatoriale din Europa de Est si centrala, in Romania democratia reprezentata prin alegeri libere si pluripartitism, slaba cultura democratica a electoratului, aproape inexistenta, face ca aceasta democratie sa fie in realitate mai mult una declarativa, decit o realitate obiectiva. Rostul si rolul televiziunilor de scandal si al impostorilor prezenti pe micul ecran, ce stirnesc tot felul de intrigi de ei inventate, doar pentru a debusola si mai mult o populatie electorala lipsita de o cultura civica elementara, fac posibila existenta unei clase politice alienate, a carei interese sint total opuse cu cele ale populatiei guvernate, sau mai bine spus, exploatate si indobitocite…. In conditiile actuale, orice fel de schimbare devine practic imposibila, actuala clica politica lipsita complet de cea mai simpla morala si etica, se perpetua mai departe, dind nastere unor personaje din ce in ce mai vatamatoare si lipsite de scrupule, decit cele ce au initiat aceasta mare mascarada politica nationala…. Slaba lor calitate umana este insasi rezultatul evolutiei firesti si pe masura ce se pierde tot mai mult din valoare, creste rapacitatea, impostura, dezinteresul si ura lor fata de propriul electorat. Cine voteaza isi merita potentatii! Din pacate am ajuns ca de la un simplu alienat, sa avem azi peste 390 numai in parlament! Sa crezi ca in situatia actuala, este posibila o schimbare de substanta, cu alte cuvinte aparitia unei noi clase politice responsabile,doar prin simpla pirghie electorala, este o imensa iluzie!!! Tocmai pe acest fapt se bazeaza si actuala clasa politica, atunci cind se considera perpetua!

   Apreciat de 1 persoană

 3. Este mai mult decât evidentă lipsa de cultură politică a maselor largi (grosul votanților) .Aici este ca în cazul telenovelelor și manelelor . O relație cauză – efect . De ce lumea preferă asemenea produse subculturale ? Pentru că asta ni se dă . Televiziunile de ce fac abuz de ele ? Pentru că asta se cere. Nu se rupe odată acest cerc vicios . Votăm mereu aceiași oameni pentru că alții nu avem . Lumea s-a obișnuit cu ei , ca boul cu biciul .
  Hegel nu-și putea închipui un popor fără o metafizică a sa . Mă îndoiesc că la un ipotetic referendum s-ar găsi multi care să opteze pentru Republica lui Platon .
  Trebuie să ne obișnuim cu ideea că actuala clasă politică este expresia societății în care trăim astăzi . La așa popor , așa conducători . Exact ca la echipa națională de fotbal . La nivelul fotbalului de la noi , nu ai de unde să alegi jucători mai buni .
  În rest , toate cele bune !
  (Ce-a mai rămas bun ) .

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s